Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kossuth tér 1-3 - A nap, mikor Orbán vejét emlegetik a parla
  2013-10-06 09:38:06, vasárnap
 
  Kossuth tér 1-3 - A nap, mikor Orbán vejét emlegetik a parlamentben

2013. október 06., vasárnap, 07:00
Szerző: Kovács Áron


Ismét eljött az idő, hogy Orbán Viktor személyesen szálljon be a parlamenti vitába, és mondjon valami frappánsat egy cigányozó jobbokosnak, és a zuglói korrupció ügyével támadó LMP-nek. A vita viszont már korábban eléri az Orbán-családot, hiszen előkerül annak a Közgép-cégnek a neve is, amelynek vezére a miniszterelnök veje. Hétfőn elfogadják azt a törvényt, mely alapján minden segélyezett bekerül egy központi adatbázisba, és azt is, amellyel a kormány kedve szerint költöztetheti a műkincseket.

A türelem budai villát terem - ez is lehetne Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnökének mottója. Bár a múlt héten végül nem került napirendre a tavaly decemberben benyújtott, idén március óta zárószavazásra váró törvényjavaslat, ami az MMA-nak adja a Műcsarnokot és a Pesti Vigadó, de a hétfőn kezdődő ülésen végre megszületik a döntés, és megkaphatják a két értékes ingatlant. Sőt, még többet is.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere ugyanis zárószavazás előtti módosító indítványt nyújtott be a törvényhez, amelyben az MMA juttatását megtoldja még egy, a XII. kerületben, a Budakeszi úton található Hild-villával. Az indítvány szerint az MMA egy kutatóintézetet kíván létrehozni, és ennek feladataihoz jár a villa, már november 1-től (a Vigadót január 1-jén, a Műcsarnokot jövő március 1-jén vehetik birtokba). Emellett rögzítik, hogy a Pesti Vigadó nevet kizárólag az MMA jogosult használni.
Fotó: MTI / Bruzák Noémi

Hétfőn kerül zárószavazásra egy másik az a jogszabály is, amely lehetővé teszi, hogy a jövőben miniszteri utasításra lehessen leakasztani a falról egy műtárgyat, és átvinni oda, ahol a kormány szerint jobb helyen van. A Gyimesi Endre és L. Simon László fideszes képviselők által benyújtott javaslat előzménye egy miniszterelnöki parancs volt: az Esterházy-kastélyért felelős kormánybiztos ugyanis bepanaszolta azokat a múzeumokat, amelyek vonakodtak átadni a műtárgyaikat. A módosításnak különös jelentősége lehet, ha megépül az új múzeumi negyed, és megkezdődik minden idők legnagyobb műtárgyköltöztetése.

A drogos, a szegény és a zsebszerződés

Várhatóan elfogadják hétfőn az egységes szociális nyilvántartásról szóló törvényt. A létrehozandó adatbázisba bekerül mindenki, aki bármilyen szociális vagy gyermekvédelmi támogatást kap az önkormányzattól vagy a járási hivataltól. A kormány szerint az a cél, hogy ugyanaz a személy vagy család ne igényelhessen segélyt több településen vagy járásban is. A Jobbik támogatja az ötletet, míg a baloldali ellenzék gyanúja szerint az adatbázis a szociális segélyek további visszavágását, például a már korábban beharangozott segélyplafon bevezetését készíti elő.

Mivel mindössze egy (jobbikos) módosító indítvány érkezett az új kábítószerstratégiáház, valószínűleg már hétfőn meg lehet ejteni a zárószavazást a ,,Nemzeti Drogellenes Stratégia 2013-2020 - Tiszta tudat, józanság, küzdelem a kábítószer-bűnözés ellen" című dokumentumról. A tiszta tudat többször is visszatér a szövegben, mint a stratégia ,,gyújtópontja". A kormány deklarált célja ugyanis a teljes drogmentesség elérése, úgy az egyén, mint a társadalom szintjén. A szerzők úgy képzelik, ezt a célt a ,,szerhasználat nélküli életmodell terjesztésével érik el, de persze fontos cél a rendőrségi fellépés hatékonyságának javítása is.
Fotó: AP / Eduardo Verdugo

Leporolta az Országgyűlés a földvisszaszerző inkvizíciót létrehozó törvényjavaslatot is, amelyet még májusban nyújtott be Nagy István fideszes képviselő. Ez a magyar jogrendszerben különlegesnek számító jogkörökkel ruházná fel az ügyészséget a zsebszerződések felkutatása céljából. A kormányzó többség annak ellenére sem enged a javaslatból, hogy Polt Péter legfőbb ügyész maga írta meg a mezőgazdasági bizottságnak: a javaslat valószínűleg alkotmánysértő, hiszen az eredeti állapot visszaállítása helyett az állam vinné a földet, ha zsebszerződésen kapnak valakit. Budai Gyula államtitkár módosító indítványa - amelyről hétfőn szavaznak - csak annyit puhítana ezen, hogy 30 nap türelmi időt adni az érintetteknek.

Orbán veje és a miskolci bérlakások

Egy egészen különleges koalíciót fedezhetünk fel a hétfői interpellációs listát böngészve: az MSZP és a Jobbik is ugyanazt a problémát rója fel a belügyminiszternek: a biztonsági őrök helyzetét. A szocialista Harangozó Tamás azt kérdezi, ,,hajlandóak-e intézkedéseket hozni a vagyonőrök kiszolgáltatott helyzetének felszámolása érdekében", a jobbikos Bertha Szilvia pedig azt, hogy ,,az állam kényszeríti törvényszegésre a vagyonvédelmi cégeket?"

,,A Nemzeti Eszközkezelő tönkreteszi a miskolci társasházakat?" - kérdezi a szocialista Simon Gábor, arra utalva, hogy az állami cég nem hajlandó kifizetni a bedőlt devizahitelesektől megvásárolt lakások korábbi tulajdonosai, jelenlegi bérlői által felhalmozott közösköltség-tartozásokat. A jobbikos Staudt Gábor a bírósági végrehajtók zárt világát piszkálja meg egy kicsit, mikor azt kérdezi: ,,Mikor áll végre az emberek oldalára a kormány, és mikor fog közfeladatként tekinteni a bírósági végrehajtásra?"

Orbán Ráchel és Tiborcz István esküvője
Fotó: Miniszterelnökség / Burger Barna

,,Hogyan károsítja meg az Elios nevű Közgép cég százmilliókkal az adófizetőket? S hogyan nézi ezt tétlenül a kormány?" - kérdezi a miniszterelnöktől az LMP-s Mile Lajos. A képviselő valószínűleg arra utal, hogy a korábban E-OS Innovatív Zrt. névre hallgató, napelemes rendszereket telepítő Közgép-leányvállalat érdekes módon nyert el egy szegedi tendert, majd nem fizette ki a beszállítóit, amelyek így nem tudják befizetni az áfa-tartozásukat sem. Az interpelláció pikantériája, hogy az Elios vezérigazgatója Orbán Viktor veje, Tiborcz István.

Zugló és a cigányok

Valami zavar támadhatott a fideszes kommunikáció gépezetében, hiszen a kormánypárti öninterpellációk közt nem szerepel a rezsicsökkentés témája. A fideszes Ékes József az uniós programok újraindulásáról kérdez, és persze közben az MSZP-t ekézi: ,,A szocialistáknak csak a szájuk jár, amikor lehetőségük volt rá, a rendelkezésre álló uniós források töredékét hívták le. Mit tesz a kormány az uniós források hatékony és gyors felhasználásáért?" A KDNP-s Lanczendorfer Erzsébet pedig nem is kérdez, inkább dicsér ,,Az Erzsébet-program idei eredményei" című interpellációjával.

Hétfőn Orbán Viktornak is jelenése lesz a parlamentben, hogy megválaszoljon néhány azonnali kérdést. A jobbikos Mirkóczki Ádám például már háromszor meg akarta kérdezni, hogy ,,Kik Magyarország rejtett erőforrásai?" Ez nyilvánvalóan alig burkolt cigányozás, hiszen Orbán májusban, a Cigányügyi Egyeztető Tanács ülésén beszélt arról, hogy a kormány rejtett erőforrásként, nem pedig problémaként tekint a cigányságra. Ha már ott van, a kormányfő megválaszolhatja az LMP-s Schiffer András kérdését is, ami a zuglói hangfelvételre utal: ,,Milyen kínos ügyeket lehet a Viktorral megbeszélni?"

http://hvg.hu/itthon/20131005_kossuth_ter_1_3_orszaggyules_beharangozo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megválaszolhatja, öninterpellációk, felhasználásáért, nyilvántartásról, földvisszaszerző, kutatóintézetet, kiszolgáltatott, önkormányzattól, hatékonyságának, törvényszegésre, miniszterelnöki, szocialistáknak, zsebszerződések, zsebszerződésen, vezérigazgatója, törvényjavaslat, újraindulásáról, rezsicsökkentés, interpellációs, megválaszoljon, zárószavazásra, alkotmánysértő, intézkedéseket, visszaállítása, miniszterelnök, százmilliókkal, hangfelvételre, gyermekvédelmi, közfeladatként, jogrendszerben, terjesztésével, leányvállalat, interpelláció, vagyonvédelmi, lanczendorfer, társasházakat, parlamenti vitába, cigányozó jobbokosnak, zuglói korrupció, vita viszont, miniszterelnök veje, központi adatbázisba, kormány kedve, türelem budai, múlt héten, tavaly decemberben, hétfőn kezdődő, emberi erőforrások, indítvány szerint, kutatóintézetet kíván, jövőben miniszteri, kormány szerint, Kovács Áron, Orbán Viktor, Fekete György, Magyar Művészeti Akadémia, Pesti Vigadó, Balog Zoltán, Bruzák Noémi, Gyimesi Endre, Simon László, Nemzeti Drogellenes Stratégia, Eduardo Verdugo, Nagy István, Polt Péter, Budai Gyula, Harangozó Tamás, Bertha Szilvia, Nemzeti Eszközkezelő, Simon Gábor, Staudt Gábor, Orbán Ráchel, Tiborcz István, Burger Barna, LMP-s Mile Lajos, E-OS Innovatív Zrt, Ékes József, KDNP-s Lanczendorfer Erzsébet, Hétfőn Orbán Viktornak, Mirkóczki Ádám, Cigányügyi Egyeztető Tanács, LMP-s Schiffer András,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az elfogadásnak...  Gaál Viktor gondolata  Paul David Tripp Április 26  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Föld napja április 22  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Szép Ernő - Virágzó akácfák  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Minden gyerek jó.  Esti kép  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Búzaszentelés  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ázzal aki csak szép  képre írva  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  A fenyő nem szép fa, (...)  képre írva  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Szent György nap  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  A végzet az  William Shakespeare idézet  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Esti kép  Jó éjszakát  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
parlamenti vitába, cigányozó jobbokosnak, zuglói korrupció, vita viszont, miniszterelnök veje, központi adatbázisba, kormány kedve, türelem budai, múlt héten, tavaly decemberben, hétfőn kezdődő, emberi erőforrások, indítvány szerint, kutatóintézetet kíván, jövőben miniszteri, kormány szerint, miniszterelnöki parancs, módosításnak különös, egységes szociális, létrehozandó adatbázisba, önkormányzattól vagy, járási hivataltól, személy vagy, baloldali ellenzék, szociális segélyek, tiszta tudat, stratégia &#8222, kormány deklarált, teljes drogmentesség, társadalom szintjén, rendőrségi fellépés, földvisszaszerző inkvizíciót, magyar jogrendszerben, zsebszerződések felkutatása, kormányzó többség, mezőgazdasági bizottságnak, javaslat valószínűleg, eredeti állapot, állam vinné, miskolci bérlakások, egészen különleges, hétfői interpellációs, problémát rója, biztonsági őrök, szocialista Harangozó, vagyonőrök kiszolgáltatott, jobbikos Bertha, állam kényszeríti, vagyonvédelmi cégeket, miskolci társasházakat, szocialista Simon, jobbikos Staudt, bírósági végrehajtók, emberek oldalára, bírósági végrehajtásra, képviselő valószínűleg, korábban E-OS, szegedi tendert, interpelláció pikantériája, fideszes kommunikáció, kormánypárti öninterpellációk, rezsicsökkentés témája, fideszes Ékes, uniós programok, szocialistáknak csak, rendelkezésre álló, uniós források, jobbikos Mirkóczki, kormány rejtett, kormányfő megválaszolhatja, zuglói hangfelvételre, megválaszolhatja, öninterpellációk, felhasználásáért, nyilvántartásról, földvisszaszerző, kutatóintézetet, kiszolgáltatott, önkormányzattól, hatékonyságának, törvényszegésre, miniszterelnöki, szocialistáknak, zsebszerződések, zsebszerződésen, vezérigazgatója, törvényjavaslat, újraindulásáról, rezsicsökkentés, interpellációs, megválaszoljon, zárószavazásra, alkotmánysértő, intézkedéseket, visszaállítása, miniszterelnök, százmilliókkal, hangfelvételre, gyermekvédelmi, közfeladatként, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.